Европейският парламент(ЕП) гласува днес намаляване на вредните емисиите на страните от

...
Европейският парламент(ЕП) гласува днес намаляване на вредните емисиите на страните от
Коментари Харесай

ЕП гласува нова, по-висока цел за намаляване на вредните емисии

Европейският парламент(ЕП) гласоподава през днешния ден понижаване на вредните емисиите на страните от Европейски Съюз с 40% до 2030 г.  Регламентът, който бе утвърден  от евродепутатите с 486 гласа „ за “, 132 гласа „ срещу “ и 10 - „ въздържал се “, дефинира наложителни годишни понижения на излъчванията на за автомобилния превоз, отоплението на здания, селското стопанство, дребните промишлени съоръжения и ръководството на отпадъците за всяка държава-членка на Европейски Съюз. С него понастоящем се уреждат към 60% от всички излъчвания в Европейския съюз.

Законът усилва задачата за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година, на ниво Европейски Съюз, от 30% на 40% спрямо равнищата от 2005 година За първи път всички страни членки би трябвало да понижат излъчванията на парникови газове, като задачите за понижаване варират сред 10% и 50%.

Целите за всяка страна членка са учредени на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и икономическата успеваемост. Страните от Европейски Съюз ще би трябвало също по този начин годишно да подсигуряват, че не надвишават годишните си квоти за излъчвания на парникови газове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР